Tulosta tämä sivu

Huhmarin Huurteiset

2014-05-01 01:00:00

Huhmarin Huurteisten kevät tervehdys


Kategoria: HuHu

Meille talviuimareille rakas Palojärven uimaranta avautuu yhtä houkuttelevana niin kesällä kuin talvellakin, mutta erityisesti pakkasaikana. Huhmarin Huurteiset huolehtivat saunan lämmityksestä ja avannosta lauantaisin lokakuusta toukokuuhun ja suursiivoavat rakennuksen ja rannan talkoilla kauden päättyessä.

Saunarakennus on joidenkin mielestä alkeellinen ja liian pikkuruinenkin, mutta ehkä viehätys piilee juuri tällaisessa omanlaisessa kodikkuudessa. Puulämmitteisen saunan löylyt ovat maittavat! Kylmässä pulahdukset ja pitempäänkin uiminen kunnon pakkaskelillä raikkaassa vedessä on kokemuksena sitä arjen ylellisyyttä, josta avantouimarit suunnattomasti nauttivat. Idyllistä järvimaisemaa saunan ikkunasta ihailevat samanhenkiset uimarit kokevat esteettisiä elämyksiä ja mukavaa yhteisöllisyyttä. Lauantaisaunassa vaihdetaan kuulumisia, ihmetellään maailman menoa ja jaetaan niin iloja kuin surujakin. Keho ja mieli rentoutuvat. Meille työikäisille talviuiminen on mitä parhainta työhyvinvoinnin ylläpitoa!

Viime syksynä Jorma Matikaisen ja Markku Vuoren toimesta saatiin rantaan lisää hiekkaa, jonka lahjoitti Martti Palojärvi. Martin ja Heikki Alanderin työkoneilla hiekan levittäminen onnistui hienosti niin, että ranta on nyt turvallisempi ja mukavampi oleskella kesälläkin. (Lupauksistaan huolimatta Vihdin kunnasta ei sitten saatukaan hiekkaa...) Markku Vuori on siistinyt rannan puustoa sekä ahkerasti pilkkonut puita tulevan kauden varalle. Markku on myös pitänyt huolta paikan sähkötöistä sekä muista remonttihommista mm. uusimalla saunan lauteet.

Ensi talvena saamme portaille lämmitysmaton, joka pitää jäiset porraslaudat sulana ja lisää näin paikan turvallisuutta ja miellyttävyyttä. Viikolla voi käydä uimassa ilman saunaa ja hyödyntää pukuhuoneena toimivaa työmaakoppia.

Talviuinti alkaa lokakuun puolen välin aikoihin ja sauna lämpiää lauantaisin klo 13-17. Lisätietoja voi kysellä Markulta puh. 050 4521691.

Tervetuloa nauttimaan!

 

 

 

 

 

 

 

 

Huhmarin Huurteisten puolesta Airi Hyvönen (teksti ja kuvat)